Aankoop begeleiding van uw droomhuis…

Hier zijn diverse mogelijkheden:

  1. U heeft zelf al een droomhuis gevonden en hoe nu verder?
  2. U wil advies waar u wilt wonen in Eemland en diverse woningen bekijken ter oriëntatie.
  3. U zoekt in een specifieke wijk / straat en wil op de hoogte gehouden worden van het nieuwe aanbod.

Ad 1. Ik heb zelf al een droomwoning gezien op bijvoorbeeld Funda heeft u een woning gezien die u aanspreekt. Daarmee heeft u een belangrijk deel van het werk al helemaal zelf gedaan. We gaan samen nogmaals bezichtigen, lopen de woning na op eventuele gebreken, verbouw mogelijkheden, prijs onderbouwing wat deze woning waard is en wat er voor gevraagd wordt. Kosten € 250,- excl. BTW per bekeken woning.

Vervolgens onderhandelen en koopakte tekenen incl. begeleiding naar notaris, meterstanden opnemen etc. kost €1.000,- excl. BTW.

Ad 2 en 3: Een eerste bezichtiging is extra uitgebreid. We hebben een gesprek waarin uw woonwensen besproken worden. Daarna doe ik het complete vooronderzoek: ik vraag de kadastrale gegevens op, onderzoek het bestemmingsplan, hoe lang de woning al te koop staat enzovoort. Daarna gaan we samen bezichtigen, waarbij ik u uiteraard op alle relevante zaken wijs en eventueel adviseer een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Ik kan u een gedegen advies geven ten aanzien van de waarde van het huis in de huidige staat in de huidige markt en adviseer u wat een reëel eerste bod is om uit te brengen.

Als u ervoor kiest BOOG Makelaardij in te schakelen voor de onderhandeling, spreek ik met u de onderhandelingsstrategie door. Vooraf stelt u de maximale prijs vast die u wilt betalen. BOOG Makelaardij zal iedere stap in het onderhandelingsproces vooraf telefonisch met u doornemen.

Als u het huis hebt gekocht, moet er een koopovereenkomst komen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven, kunt u de afhandeling van de koop ook door BOOG Makelaardij laten begeleiden.

Ik heb nog geen woning op het oog

BOOG Makelaardij kan natuurlijk ook heel doelgericht een woning of appartement voor u zoeken. Daarvoor zullen we eerst uw woonwensen op een rijtje zetten: waar zoekt u een woning, wat voor type woning zoekt u en welke specifieke wensen hebt u nog meer?

Als ik een woning heb gevonden die aan uw wensen tegemoet lijkt te komen, bel ik u voor een bezichtiging. Dit scheelt u tijd. Bevalt de woning, dan verricht ik namens u de onderhandelingen. Daarbij vind ik het de uitdaging mijn onkosten voor u terug te verdienen. Daarna zorg ik voor het (NVM)koopcontract en begeleid u naar de notaris.

Kosten in overleg afhankelijk van de wensen met het zoeken en bezichtigen.

Let op: een eventuele taxatie voor uw hypotheek mag ik niet meer doen als NVM aankopende makelaar en moet gedaan worden door een onafhankelijke taxateur.